Een mooie handtas van bij Maison De Geyter is een investering voor het leven.

Met deze tips kan jij je handtassen een leven lang dragen.

 

Maak voor je aan opbergen denkt tijd voor een klein onderhoud. Haal alle spullen uit de tas en maak de binnen- én de buitenkant schoon. Voor een exemplaar uit glanzend kan je een vochtige microvezeldoek gebruiken. Mat en fragiel leer stof je beter af met wat keukenpapier. Een kledingroller werkt prima om komaf te maken met kleine vuilrestjes binnenin. En als laatste, trakteer je lederen handtas op een laagje leerconditioner. Zo blijft ze langer mooi.

Je handtassen aan de haak hangen, mag dan wel een opbergtruc zijn. Je bewijst er je tas geen dienst mee. De handvaten verslijten sneller en de vorm van je handtas gaat al hangend verloren. Niet doen!

Gebruik die stoffen zak die je bij je handtas cadeau krijgt. De handige zakken zijn bedoeld om je handtas tegen stof én verkleuring te beschermen. Bewaar je tas NOOIT in een plastic zak. Die houdt vocht vast en geeft schimmels vrij spel.

Een wandrek waarop je al je handtassen etaleert oogt mooi. Bewaar je handtassen liever in opbergdozen. Kleef een foto of label met omschrijving op de doos zodat je meteen weet waar je favoriete handtas verstopt zit.

Wil je toch in een oogopslag kunnen zien welke handtassen je in huis hebt? Bewaar ze dan op een schap in je kleerkast. Zorg ervoor dat je tassen altijd een dak boven het hoofd hebben dat hen tegen stofregen beschermt. Plaats ze dus niet op maar in de kast. Om verkleuring te vermijden kies je het best een plekje in de schaduw.

Je handtas in een te krappe doos, stofzak of lade proppen is nooit een goed idee. Let erop dat je tas mooi rechtop kan staan, zonder dat de handvaten naar beneden geduwd worden. Lukt dat niet? Leg de tas dan plat. Zorg voor voldoende ruimte. Een schapverdeler is een handig hulpmiddel om je tassen van elkaar te scheiden. Metalen ritsen, studs en andere versiersels kunnen namelijk vervelende sporen nalaten.

Een lederen handtas is zoals lekkere wijn: hoe ouder, hoe beter. Op voorwaarde dat je de tas met liefde behandelt, tenminste. Want verzorg je het leer niet, dan zal je tas gaan rimpelen en haar vorm verliezen. Dé makkelijkste manier om je pronkstukken in shape te houden? Vul ze met krantenpapier zodat ze mooi gevuld rechtop blijven staan. Ook sjaaltjes en pareo’s zijn de perfecte fillers. En zo komt er in jouw kleerkast meteen wat ruimte vrij… Voor een nieuwe handtas!